JRK

Welkom op deze pagina. Wij zijn de kleuters van de JRK-groep! De kleutergroep bestaat op dit moment uit 13 kinderen. Onze groep is gesplitst in 2 groepen. We noemen deze groepen de Plukgroep en de Pettefletgroep en iedere groep heeft een eigen lokaal. De groepsleiding bestaat uit  juf Karen en juf Marjan.   Op deze pagina vertellen we over activiteiten die we met onze groep hebben gedaan. Ook kunt u foto’s van ons bekijken. Nieuwsgierig????? Ga maar snel kijken.

Schooljaar 2017-2018

Februari 2018

ALAAF!!!!

Daar zijn we weer de kinderen van groep 1 / 2
De afgelopen twee weken zijn we erg druk geweest met het thema FEEST. We hebben allerlei leuke werkjes gemaakt die met dit thema te maken hebben. De gang is versierd met
ballonnen die we hebben gestempeld of beplakt en samen met onze juffen hebben we echte maskers gemaakt. Die ziet u hier op de foto:

10
Natuurlijk horen er ook clowns bij het feest. Deze clowns mochten we beplakken met allerlei gekleurde stukjes foam. Zijn ze mooi geworden? Kijk maar! alle meesters en juffen willen wel heel graag zo’n leuke clown in de groep, maar NEE, dat doen we niet. We nemen deze clowns lekker zelf mee naar huis.

11
En nu……. Nu gaan we feest vieren!

Januari 2018

Na de kerstvakantie hebben we samen op het nieuwe jaar geproost. De juffen knalden de flessen open met een harde knal. Heerlijk appel-champagne met bubbels! Alle kinderen kregen echte glazen.We hebben elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst. Daarna had juf Marjan nog een verrassing voor ons. Voor ieder was er een Nieuwjaars rolletje met heerlijke slagroom erin. Mmmmm…. dat was heerlijk!

 

 

December 2017

Het heeft een tijdje geduurd, maar hier zijn we dan weer. En….. wat hebben we een leuk Sinterklaasfeest op school gehad. U heeft vast al wel gehoord of gezien dat Sinterklaas deze keer niet op zijn motor maar in een rolstoel. En weet U waarom???? Sinterklaas had een heel zeer been en mocht er van de dokter nog niet teveel op lopen. Hij wilde natuurlijk wel heel graag naar de kinderen van Facet dus dan maar in een rolstoel. Gelukkig hadden alle groepen Facet een staf voor Sinterklaas gemaakt, zodat hij, als hij het wilde
goed stevig kon gaan staan en lopen. Onze groep heeft een ‘eerste hulpstaf’ gemaakt. Een staf met een hark, waarmee Sinterklaas de papernoten bij elkaar kon harken als die op de grond lagen, een labello, voor schrale lippen, een leesbril, voor als hij zijn eigen bril in het pietenhuis had laten liggen en nog veel meer handige spulletjes. Gelukkig vond Sinterklaas onze staf heel erg handig en het is voor ons natuurlijk fijn om te weten dat de staf in Spanje goed gebruikt gaat worden.
In onze klas hebben we een super leuk lied gezongen en daarbij hebben we ook een dansje gedaan samen met de twee pieten. Wat konden die Pieten het goed zeg! Maar Sinterklaas was ook trots op ons, want wij hebben het de Pieten heel goed geleerd. Nadat Sinterklaas ons allemaal een cadeautje had gegeven, mochten we samen met hem en zijn Pieten op de foto. Dat was best spannend. Kijk….. hier is de foto.

1

september 2017

Hallo hier zijn we weer!
Wij zijn de kinderen uit de kleutergroep en wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar. Om nogeen klein beetje het vakantiegevoel te houden zijn we meteen de tweede schooldag naar de speeltuin geweest. Juf Winny reed in de bus en er zaten ook kinderen bij juf Marjan en juf Karen in de auto.
12
Toen we bij de speeltuin waren hebben we daar lekker ons brood opgegeten en melk gedronken.
Daarna mochten we gaan spelen. Spelen in de zandbak, glijden van de glijbaan en kijken bij de dieren. Want…… er waren ook veel dieren bij deze speeltuin. We zagen varkens, geitjes en er waren ook konijntjes. Die zaten in een hok en daar mochten we niet bij. Wel
konden we de geitjes aaien en dat hebben we dan ook gedaan. Tegen half 3 was het tijd om naar school te gaan en toen we daar weer waren, stonden de mama’s alweer te wachten. Het was een leuke middag. Dat kun je op onderstaande foto wel zien.
12a