Groep 6B

Hallo en welkom op de pagina van groep 6B! Wij zitten in de klas met 14 kinderen. Wij hebben een meester en die heet Anton.

Schooljaar 2017-2018

april 2018
Mummies maken
De mummies waren best moeilijk om te maken. we moesten met tuindraad de armen en benen en een hoofd maken. We moesten met verband eromheen. Je kund de mummie bewegen. Je kunt de armen en benen bewegen. Ik vond het leuk.
Van Ties


Rembrandt van Rijn
Rembrandt van Rijn is een goede schilder en hij werd beroemd met zijn schilderijen. Zijn beroemdste schilderij is De Nachtwacht.
Op 16 april gaan we naar zijn huis kijken in Amsterdam. We gaan ook schilderijen van hem bekijken. Hij is failliet gegaan en toen werd hij arm.
Van Yasmine
Kahoot
Met Kahoot is het altijd leuk. Kahoot is een quiz op het bord. De antwoorden kunnen we geven op de computers. We doen altijd leuke vragen en we we halen heel vaak de 1e, 2e of 3e plaats. En dat vindt iedereen leuk.
Groeten, Ryan

Gezellig in de klas
Het was gezellig met Pasen. We hebben een paaslunch gehad en naar het paasverhaal geluisterd. En we heben het over Rembrandt hij kan goed schilderen. Wij gaan met de klas naar het museum op 16 april. En we heben mummies gemaakt dat was leuk. En we gingen figuurzagen dat was leuk
Gym vind ik ook heel leuk.
Groeten van Arda

Paasontbijt                                                                                                                                                             Met Pasen gingen we eten. het was heel gezellig met elkaar . We hadden broodjes mee en kaas, knakworst, worst en drinken. We zaten in een u-vorm. Ik zat naast Maren en Yasmine en ik zat in het midden. We hadden mooie kleding aan en we gingen paaseieren zoeken en dan kregen we een paashaas.
Doei, Iris
Rembrandt van Rijn
Rembrandt was een beroemde schilder.
Hij was heel goed in licht en schaduw schilderen. Hij heeft heel veel zelfportretten gemaakt. Zijn beroemdste schilderij is De Nachtwacht. De Nachtwacht hangt in Het Rijksmuseum in Amsterdam, net als Marten en Oopjen.  Amsterdam daar ga ik met de hele klas op 16 April naartoe. Rembrandt was goed in het contrast en hij had 4 kinderen en een vrouw Saskia. Zij stierf en 3 van haar kinderen ook, maar Titus overleefde het en Rembrandt was heel arm aan het eind van zijn leven.
Groeten van Alice