Groep 6B

Hallo en welkom op de pagina van groep 6B! Wij zitten in de klas met 14 kinderen. Wij hebben een meester en die heet Anton.

Schooljaar 2017-2018

juni 2018

Schoolvoetbal
We gingen naar schoolvoetbal. De eerste wedstrijd wonnen we, maar een andere pot speelden we gelijk. Toen verloren we en wonnen we er nog één. Dat was het. Het was een leuke dag.
Groetjes van Arda
Koningsspelen
We hebben bij de Koningsspelen Fitlala gedansd. De dans werd voorgedaan door 3 kinderen van groep 5. ’s Middags gingen we naar Het Hoge Laar en verschillende sporten doen en een watergevecht. Aan het einde van de dag gingen we naar school en toen naar huis.
Dat was het, Yasmine en Dilara
Kanjertraining
Wij hebben het vertrouwenspel gedaan en zaten in een kring. In de kring praten we met elkaar over dingen die beter kunnen. Ook praten we met elkaar wat er niet fijn is en wat nu beter gaat en we proberen problemen op te lossen. Het gaat leuk in de klas. Van iris en Janou.

6 6a
De gym
Oke, we gingen het kastenspel spelen en we gingen ook buiten gymmen. Hierbij konden we een ijsje verdienen
En het 10 tellen in de rimboe 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1… Go is ook leuk.
We hebben vaak gevoetbald en we gingen ook we gingen buiten volleyballen en we gingen trampoline springen.
Doei, Keano en Sem
Slijm maken
Met de klas hebben we slijm gemaakt. We hadden maar twee ingrediënten nodig: maizena en afwasmiddel. Het was een leuke les.
Groet, Dick en Armin

 

april 2018
Mummies maken
De mummies waren best moeilijk om te maken. we moesten met tuindraad de armen en benen en een hoofd maken. We moesten met verband eromheen. Je kund de mummie bewegen. Je kunt de armen en benen bewegen. Ik vond het leuk.
Van Ties


Rembrandt van Rijn
Rembrandt van Rijn is een goede schilder en hij werd beroemd met zijn schilderijen. Zijn beroemdste schilderij is De Nachtwacht.
Op 16 april gaan we naar zijn huis kijken in Amsterdam. We gaan ook schilderijen van hem bekijken. Hij is failliet gegaan en toen werd hij arm.
Van Yasmine
Kahoot
Met Kahoot is het altijd leuk. Kahoot is een quiz op het bord. De antwoorden kunnen we geven op de computers. We doen altijd leuke vragen en we we halen heel vaak de 1e, 2e of 3e plaats. En dat vindt iedereen leuk.
Groeten, Ryan

Gezellig in de klas
Het was gezellig met Pasen. We hebben een paaslunch gehad en naar het paasverhaal geluisterd. En we heben het over Rembrandt hij kan goed schilderen. Wij gaan met de klas naar het museum op 16 april. En we heben mummies gemaakt dat was leuk. En we gingen figuurzagen dat was leuk
Gym vind ik ook heel leuk.
Groeten van Arda

Paasontbijt                                                                                                                                                             Met Pasen gingen we eten. het was heel gezellig met elkaar . We hadden broodjes mee en kaas, knakworst, worst en drinken. We zaten in een u-vorm. Ik zat naast Maren en Yasmine en ik zat in het midden. We hadden mooie kleding aan en we gingen paaseieren zoeken en dan kregen we een paashaas.
Doei, Iris
Rembrandt van Rijn
Rembrandt was een beroemde schilder.
Hij was heel goed in licht en schaduw schilderen. Hij heeft heel veel zelfportretten gemaakt. Zijn beroemdste schilderij is De Nachtwacht. De Nachtwacht hangt in Het Rijksmuseum in Amsterdam, net als Marten en Oopjen.  Amsterdam daar ga ik met de hele klas op 16 April naartoe. Rembrandt was goed in het contrast en hij had 4 kinderen en een vrouw Saskia. Zij stierf en 3 van haar kinderen ook, maar Titus overleefde het en Rembrandt was heel arm aan het eind van zijn leven.
Groeten van Alice