Groep 5

 Welkom op de pagina van groep 5!

Groep 5 is een gezellige groep met 15 kinderen. Juf Rianne is er maandag en dinsdag, juf Anke op woensdag, donderdag en vrijdag. In de groep leren en doen wij veel dingen.

Schooljaar 2017 – 2018

juni 2018

Dinsdag 5 juni had groep 5 een hele bijzondere gymles. De vader van Djamara kwam ons namelijk taekwondo-les geven.
Hij heeft ons kort wat verteld over teakwondo en daarna konden we snel beginnen.
Eerst moet je elkaar netjes begroeten en je voeten moeten dan in een v-tje staan. Als warming-up hadden we een circuitje met 4 onderdelen.
Springen en bukken, behendige slalom tussen pionnen, snel door hoepels lopen en springen over een bank. Dit waren allemaal conditie oefeningen, maar ook oefen je dan al een beetje de vaardigheden zoals snelheid, springen, behendigheid.
Na de warming – up moesten de kinderen in drie rijen staan en werd er geoefend met stoottechnieken en traptechnieken. Eerst allemaal oefenen in de lucht, daarna ook een keer tegen de stootkussens die de vader van Djamara had meegenomen. Als allerlaatste moest je de stoten en trappen met elkaar combineren en allemaal na elkaar doen. Best wel lastig, maar heel leuk om te oefenen.
Aan het einde bedank je elkaar weer met een groet.
De tijd vloog voorbij, wat een leuke gymles!

5

april 2018

Nadat we afscheid genomen hebben van juf Patricia vorige maand is afgelopen maandag juf Rianne in onze groep gestart. We zijn blij dat juf Rianne bij ons in de groep werkt, welkom juf Rianne!
De afgelopen weken staan in het thema; ‘jij en ik’. In onze groep staat het subthema; ‘vriend’ centraal. We leren veel van, en met elkaar.
We keken we naar een hele leuke voorstelling; ‘wat is er mis met mijn vis’, we leerden dat vriendschap belangrijk is en dat het samen vaak fijner is dan alleen. Hier zijn we tijdens de Kanjerlessen mee verder gegaan. Wat is een vriend voor jou, hoe sluit je een vriendschap en hoe blijf je vrienden met elkaar?
We kregen een beeldende workshop van ZoGemaakt; we maakten een kleurig portret van een vriend vol (eigen-) aardigheden. We deden dit n.a.v. het kunstwerk Vriend van Manon de Roode. Onze portretten worden gebruikt voor het decor bij de voorstelling volgende week donderdag.

5
Wat we leerden tijdens de muzieklessen afgelopen weken laten wij dan ook aan u zien, bent u al nieuwsgierig geworden?
Wij hebben er veel zin in! We hopen u dan te zien!
Groetjes van groep 5

februari 2018

De toetsen zitten er weer op! We hebben heel hard gewerkt en kunnen erg trots op onszelf zijn. Naast het harde werken is er gelukkig ook tijd voor ontspanning geweest. We hebben genoten van een filmpje en mooie schansspringers geknutseld.
Daarnaast zijn we inmiddels volledig op de hoogte van hoe we het weerbericht kunnen lezen. We kennen de verschillende soorten neerslag en weten bij welke temperatuur het gaat vriezen en welke soorten wind en storm er zijn. Dit hebben we allemaal geleerd bij Taaltrapeze. We hebben zelfs onze eigen woordkaarten gemaakt!
Naast alle gezelligheid in de groep is het ook tijd voor afscheid. Na met veel plezier op Facet gewerkt te hebben, ga ik, juf Patricia, de school verlaten. Ik heb vanaf 1 maart een nieuwe baan gevonden in het speciaal onderwijs in Harderwijk, mijn woonplaats. Ik neem afscheid met een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik erg blij met deze nieuwe stap, anderzijds ga ik het team, de ouders en vooral de kinderen missen. Wat hebben zij mij veel geleerd. Ik heb geprobeerd altijd de tijd te nemen om naar ze te luisteren, altijd de tijd te nemen om te zien wat ze daadwerkelijk te zeggen hebben. De kinderen op Facet schitteren door hun openheid en eigenheid. Bedankt voor de mooie tijd, ook met u als ouders.

januari 2018

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar van groep 5! We hopen dat iedereen een gezond en heel gezellig 2018 zal hebben! Wij van groep 5 hebben 2017 heel gezellig afgesloten en zijn ook weer fijn gestart!
Net voordat de vakantie begon hebben wij genoten van de kerstviering en de kerstlunch!
Vervolgens hebben we twee heerlijke weken vakantie gehad. We hebben vooral erg genoten van oud en nieuw en het vuurwerk. Maar ook hebben we bij opa en oma gelogeerd, spelletjes gespeeld, verjaardagen gevierd, gezwommen en zijn we naar de bioscoop geweest.
Het nieuwe jaar zijn we fijn gestart. We hebben naar elkaars verhalen geluisterd, getekend en natuurlijk ook weer hard gewerkt. Hierbij mochten we gelukkig ook nog best weleens met elkaar kletsen! Wat hebben we elkaar toch veel te vertellen!
In onze klas is Tijs erbij gekomen, welkom Tijs! Het gaat al erg goed en als hij vragen heeft durft hij die gewoon te stellen, knap he! Wij helpen hem graag. We zijn nu dus met 16 kinderen in de klas.
5
Wij wensen iedereen een spetterend 2018!

november 2017

Naast het harde werken in de blokken is er ’s middags ook tijd voor ontspanning bij o.a.
handvaardigheid en muziek. Tijdens handvaardigheid maakten we herfstlampionnen.
Na het zingen kregen we in de klas een lekkere mandarijn.
Vinn nam leuke foto’s mee die gemaakt zijn tijdens het lopen.

50 51
Afgelopen dinsdag hebben we een muziekles gekregen van een echte muziek juf! We zongen een lied over te laat op school komen. Hierbij mochten we ook rappen, dit ging over de smoesjes die je kan verzinnen als je te laat komt. Of de juffen ons ook gaan geloven is maar de vraag, want de smoesjes waren vooral heel erg grappig! Voeten die zich hadden verslapen, een vliegtuig met een lekke band… haha, wat hebben we een plezier gehad!
Aan het einde van de muziekles hebben we ook instrumenten gebruikt , waardoor het lied nog mooier klonk! We kijken nu al uit naar de volgende muziekles van juf Cindy.
Afgelopen woensdag zijn we op school gestart met het schoolfruit!
We kregen een heerlijke banaan! Wat lekker en gezond dat we vanaf deze week op woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school krijgen!

52

september 2017

We zijn inmiddels alweer een aantal weken op school en kunnen al een aantal leuke dingen melden! Allereerst dat we een leuke groep zijn! En in onze leuke groep zijn ook drie nieuwe kinderen, namelijk Dave, Ranim en Angel. Welkom! Het lijkt alsof ze al veel langer in onze groep zitten!
Afgelopen dinsdag hadden we veel geluk, want we mochten samen met groep 4/5 naar Odeon! We hebben hier een voorstelling van theater Gnaffel gezien, de Worstelaar. Wat was het mooi! De poppen van Gnaffel kwamen helemaal tot leven, het leek net echt. En wat was het ook grappig! Kortom, een zeer geslaagde middag. Fijn dat er zoveel aanmeldingen waren van ouders/oma om te rijden, want zonder vervoer kunnen deze uitjes niet doorgaan. Bedankt!
Over een week begint de Kinderboekenweek, waarbij wij met groep 1 tot en met 5 gaan werken rondom het prentenboek ‘Woeste Willem’. Van de juf van ZoGemaakt hebben wij weer veel geleerd, want tijdens haar beeldende les hebben we verschillende technieken toe kunnen passen. Hieronder vast een impressie, want een mooie kunstwerken toch? Ze zijn nog niet helemaal af, dus hier gaan we nog aan verder werken. We verheugen ons nu al op wat er nog komen gaat!

Een zieke duif!
Tijdens het buitenspelen vond Angel een zieke duif die niet meer wilde of kon vliegen. Zij durfde de duif op te pakken en heeft de duif meegenomen naar de administratie. Samen met de administratie heeft ze de dierenambulance gebeld.
Tot de dierenambulance er was, heeft Angel de duif een rustig plekje gegeven. De dierenambulance onderzocht de duif al op school en kon gelukkig geen verwondingen vinden. Ze vertelden dat ze de duif een paar uurtjes in een donkere ruimte zouden zetten, zodat de duif rustig kon worden en zouden kijken of de duif daarna zelf zou wegvliegen.

5