Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8.

We hebben 17 kinderen en onze leerkrachten zijn juf Fenna en juf Herma.

Schooljaar 2017-2018

juli 2018

Foto’s afscheid groep 8

juni 2018

Dit jaar hebben alle leerlingen van groep 8 meegedaan aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen.
Tijdens de verkeerslessen in de groep zijn de verkeersregels, borden en verschillende verkeerssituaties geoefend. We deden dit op papier, met behulp van filmpjes met het digibord en uiteraard mondeling. Vervolgens was er het theoretisch examen. Er zaten moeilijke opdrachten bij maar uiteindelijk is iedereen hiervoor geslaagd. Goed gedaan allemaal!
Vrijdag 26 April was het dan zover, Het praktisch verkeersexamen. We moesten op de fiets naar de AA-Landen, waar we werden opgewacht. Iedereen kreeg een hesje met nr. zodat de controle op de route kon noteren of je je aan de verkeersregels houdt. Vervolgens een fiets controle daarna 1 voor 1 korte uitleg en op pad. Na ongeveer 2 uur was iedereen terug en zijn we weer naar school gefietst. En ja hoor iedereen is Geslaagd. Gefeliciteerd met jullie diploma allemaal.

Water sport challenge
De groepen 8 hebben vandaag meegedaan aan de watersport challenge.
Op de fiets naar het Openluchtbad.
Daar snel omkleden en het water in.
De onderdelen waar we aan mee konden doen waren;
1. duiken met ademapparatuur,
2. duiken van de duikplank
3. aquarobics
4. waterpolo
5. waterspelletjes
6. wedstrijd zwemmen
Wat hebben we een leuke ochtend gehad. Het weer was super,
het water heerlijk en het plezier was groot.

februari 2018

Wat is er hard gewerkt aan de CITO toetsen afgelopen weken. Bijna alle leerlingen zijn klaar. Echter hadden we veel zieken op school en in de klas, waardoor sommigen nog het een en ander aan het afmaken zijn.
Gelukkig is bijna iedereen weer beter, de anderen wensen we veel beterschap en hopen we snel weer te zien!
En voor groep acht is het een spannende periode. Niet alleen door de CITO toetsen, maar ook de onderzoeken die ze gehad hebben en de schoolkeuze die ze moeten gaan maken. Met de klas hebben we al leuke schoolbezoeken gehad op de Groene Welle en de Thorbecke. Ook zijn er nog een aantal bij Talentstad geweest.

80 81

Houtbewerking en groen op het Thorbecke.

We hopen alle ouders te zien op de gesprekken maandag 19 of dinsdag 20 februari, zodat we kunnen bespreken welke vorm van voortgezet onderwijs het meest passend is voor uw kind. Gelukkig zijn we niet alleen maar druk met toetsen, maar is er ook tijd voor leuke dingen! Zoals carnaval!
Het belooft een leuke dag worden.
Groetjes, juf Herma en juf Fenna

december 2017

Ten eerste wil ik alle kinderen complimenteren over de fantastische surprises die ze gemaakt hebben! We hebben een hele gezellige 5 december gehad, met leuke gedichten, mooie surprises, veel pepernoten en later gezellig spelletjes spelen. Fijn dat groep acht het zo gezellig met elkaar heeft.
En nu staat Kerstmis alweer voor de deur. We hebben al twee adventsvieringen gehad, het is nu echt aftellen. De Kerstboom staat al in de klas en we beginnen deze week met het knutselen van onze Kerststal. We hopen u natuurlijk te zien op donderdag 21 december om 14:30 uur in de klas. Maar groep acht wilde graag nóg meer Kerst vieren… Daarom vieren we a.s. maandag ons Kerstgala van 16:30 uur tot 17:30 uur. De groep is nog druk met organiseren, spannend!
En de sneeuw zorgde deze week voor zowel overlast als gezelligheid. Zo hebben we maandag even in de sneeuw een kwartiertje sneeuwballengevecht gehouden, want ja, hoe vaak ligt er nou zoveel sneeuw?

8
Nu lijkt het alsof er helemaal niet gewerkt wordt, wat natuurlijk wel zo is. We zijn ons goed aan het voorbereiden op de CITO toetsen die in de tweede week na de Kerstvakantie beginnen.

november 2017

Voor de herfstvakantie zijn we druk geweest met de Kinderboekenweek ‘Spannende verhalen’. Zo hebben we de voorstelling ‘De wolf is terug’ gezien, waarna we verschillende creatieve opdrachten hebben gemaakt. Ook hebben we een voorleeswedstrijd in de klas gehouden, waarvan Dalydia de winnaar is geworden. Zij mocht het opnemen tegen groep 7 en groep 7/8. Daarvan is Dalydia ook de winnaar geworden, waardoor zij nu voorleeskampioen van de school geworden is. Gefeliciteerd!
De groep heeft ook een huiswerkopdracht gemaakt in het thema van de Kinderboekenweek. Iedereen heeft een ingepakt boek mee naar school genomen, met op de buitenkant drie kernwoorden geschreven. Op deze manier heeft iedereen een boek gekozen, die je anders misschien niet zo snel zou kiezen.

8 81

We hebben ook een dode hoek les gehad. We kregen een theorie en een praktijkles. Door zelf in de vrachtwagen te zitten, konden we zien waar de dode hoeken zitten en waar je op moet letten.

83 82

september 2017

Wat fijn om te horen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. De kinderen hebben in de klas hun verhalen kunnen vertellen en er hangen mooie tekeningen aan de muur die ons doen herinneren aan onze vakanties. Gelukkig was iedereen uitgerust genoeg om een goede start te maken! De kinderen hebben in de eerste weken al laten zien dat ze kanjers kunnen zijn; elkaar complimenten geven, samen werken aan opdrachten, de witte pet dragen, een goede luisterhouding en zelfstandigheid. Want in groep acht gaan we natuurlijk ook werken aan de zelfstandigheid. Door het meegeven van huiswerk, door inplannen van de nieuwskring en de spreekbeurten, maar ook tijdens de lessen. Gelukkig zitten er gemotiveerde kinderen in groep acht, dat beloofd nog een leerzaam en fijn jaar te worden. Fijn dat ik met een heel aantal ouders ook al kennis heb mogen maken, de andere ouders zie ik de komende weken nog tijdens de kennismaking gesprekken.