Sfeer

Voor deze pagina hebben we twee groepen gevraagd om de volgende vraag te beantwoorden: Wat vinden jullie van de sfeer in de klas of op school?

Groep 3

IMG_20140130_143627

We hebben het met groep 3 gehad over ‘een goede sfeer.’ Wat is een goede sfeer? Dit vonden de kinderen heel moeilijk om te zeggen. Toch hebben we een aantal voorbeelden bedacht!

Soms gaan we met de klas koken. Dan is het heel gezellig in de groep. Op donderdagmiddag hebben we een circuit in onze eigen groep. De sfeer is ook heel goed als de kinderen elkaar complimenten geven. En natuurlijk is er vaak een goede sfeer omdat de juffen en meesters aardig zijn.

Groep 7

’s Ochtends  in de kring  is er een leuke sfeer omdat we dan even kunnen praten met elkaar en rustig de dag beginnen. In de pauze knikkeren we veel. Als de juf praat, bijvoorbeeld onder geschiedenis, dan hebben we helemaal niet door dat we aan het leren zijn. Dat komt omdat juf ons enthousiast maakt. Bij de gym kunnen we goed met elkaar lachen en we werken ook met elkaar samen.

We vinden het leuk om een film te gaan kijken, want dan hoeven we even niet te werken. Op vrijdag gaan we vaak koken, er zijn moeders die meehelpen, en we hebben techniek en handvaardigheid. Muziek geeft een leuke sfeer, omdat we zingen bij de piano en leren ook over klassieke muziek. Aan het eind van de dag praten we nog even de dag door.